Följ mig på instagram

Ber om ursäkt!

28 Juni 2021, 19:24

Jag är verkligen seg på uppdatera, har inte skrivit på längesen. Men mycket har hänt med mycket vinterfiske och mårdfångst. vårjakten på bäver och bock blev väl rätt lyckad. Jennifer fick skjuta en fin bäver på 16kg och jag fick en på runt 10kg. Bytte jaktmark på bock och det blev lyckat en fin 6 taggare fick följa med hem. Mycket fiske har det blivit i älven också, rätt många gäddor har det blivit och fina abborrar. Provanställningen avklarad som svetsare och jag fick fast anställning 2 augusti , så det känns bra. Svärfar och svågern kommer upp nu på lördag och vi åker ner till Åkers Styckebruk för att träffa jennifers familj och det blir väl en del vildsvinsjakt.

Längesen!

11 Februari 2021, 21:12

Nu var det verkligen längesen jag uppdaterade, det har hänt så mycket. Nere hos svärföräldrarna så lyckades jakten, riktigt bra. Jag fick skjuta min första kronhjort på drevjakt och även mitt första vildsvin på drev för kompisens hund. Jag fick äntligen skjuta en fin galt på åtel efter många sittningar, det var verkligen en härlig känsla.

 

Fällfångsten rullar på och jag har fått 5st mårdar hitills, får jag 1 till så är det personligt rekord. Fick även en mårdhane på 1,7kg och en på 1,5kg så det har flytit på med fångsten.

 

I januari så blev det hyfsat mycket toppjakt, måste även hålla koll på fällorna. Men jag hann uppleva några fin stunder, bland annat 3st fina ntuppar på 4,8kg mitt rekord innan var 4,7kg. Så det var makalöst vilka tuppar jag fick med mig, det är verkligen en av mina favorit jakter. Så den säsongen slutade verkligen på topp, så nu är det rävjakt, mårdfångst och isfiske som gäller. 

 

Har även skett en förändring i mitt liv, i januari så fick jag nytt jobb som svetsare hemma i Åsele på North Grade AB, som gör 4p släpvagnarna. Så jag har fått flyttat hem till mitt lilla Åsele, äntligen efter 10år i Lycksele på snickeriet.

Oktoberjakten är igång!

20 Oktober 2020, 10:20

Tror aldrig man har jagat såhär lite älg på min livstid, men vad gör det? Jakten har flytit på för oss så vi jagade endast måndag och tisdag på Oktoberpremiären. Måndag så fick jag lyckan att skjuta en mindre tjur och hundföraren en kviga på tisdagen. Vi hade uppehåll ifrån älgjakten denna helg, men då passade vi på att flytta rävkojan inför en ny jaktsäsong i vinter. Hoppas det blir mera rörelse på räv och lyckade jakter. Var ute i snöstormen också, men orrarna ville inte sitta något så det blev bara en kortsväng ute. Nya tag framöver och börjar vara dags att spänna upp fällorna.

Orrjakt!

05 Oktober 2020, 9:32

Uppehållet på älgjakten infinner sig nu, då är det perfekt att jaga orre som spelar vid myrarna eller sätter sig i torrtallarna. En gammal vacker orrtupp fick följa med hem i lördags. Sedan avslutades kvällen i goda vänners sällskap i badtunnan och några pilsner såklart. 

Mer älgjakt!

29 September 2020, 17:51

Sista älgjaktshelgen innan uppehållet blev lyckat, farsan fick skjuta en fin kviga. Sedan hade vi några upptag som smet utanför marken, men september jakten har varit riktigt bra. Så nu är det två veckors brunstuppehåll för att börja 12 oktober igen, kommer bli spännande om det har kommit in några oxar. jag tänkte försöka jaga skogsfågel eller kråkor, något blir det iaf.

First Prev Page 1 of 41 Next Last