Följ mig på instagram

Lyckad bockjakt!

24 Maj 2017, 12:30

Bjuder kompisen Fredrik på bockjakt så tackar man inte nej, vi for ut ganska sent på fredag kväll men vi fick se rådjur, orrar, morkulla, harar och älgar. Grymt mäktigt var det, smygjagade för fullt och tillslut visade sig chansen och jag tog den. Det blev en fin fyra taggare som föll direkt i skottet. Bäst av allt så blev allting på film som sparas kanske till en youtubefilm.

 

Hjärtligt välkomna till utemässan där jag kommer att stå med Jakt och trofe ifrån Boliden i monter 194. Där kommer jag att sälja kläder, pannlampor, och bäverjaktsfilmen.

Lyckade bäverjakter!

16 Maj 2017, 20:16

Med lite tidspress att sätta filmsekvenser på bäver så var dagarna räknade, den 15 maj slutade jakten. Jag fick tag i en jaktmark och begav mig på bäverjakt, denna gång fick jag med mig en yngre generation. Min brors dotter på 11 år fick följa ut på hennes första bäverjakt. Hon skötte kameran galant och efter en stund fick vi se två bävrar, men dom försvann så vi började jaga efter dom.

 

Tillslut så fick vi syn på en, märkligt nog så lade vi vinden rätt på den och den plaskade inte. Så jag gjorde något ovanligt och sköt i vattnet när bävern var påväg ifrån mig i en rak linje och skottet satt bakom huvudet där det skulle. I detta fall så kom teleskopspöet till andvändning och brors dottern fick vara med på sin första lyckade bäverjakt. Sista dagen var jag även ut och fick se en bäver som jag började smygjaga på. Tisllut kom jag på håll och fick fälla den, så det blev en hane och hona på 17kg. Två nya filmsekvenser till arkivet också. Verkar luta mot en ny långfilm iaf med fokus på olika jakter under säsongen. Skitjakt på er alla

Fantastiska jakter!

10 Maj 2017, 10:57

Blev bjuden till kusten för bäver och bockjakt på premiären 1 maj. Vi var riktigt nära på att få skjuta en bäver på kvällen och mycket rådjur såg också. Upp tidigt på morgonen utan någon sömn alls for vi ut och jagade 4 på morgon. Frasigt före gjorde att vi stötte första bocken, gräset var fruset så dom kommer inte riktigt åt att äta det.

 

Smygjakten fortsätter och vi går på en skabbräv som vi fick avsluta lidandet på. Sedan passade vi vid bäcken och där har vi flyt att bock och get visar sig efter en stund, jag får läge på bocken och den fäller i skottet.

fick även skjuta en bock en timme efter vi sköt första. Så det blev tre vilt fällda på premiären. 

 

Återvände helgen efter och började med att jaga bäver med en trogen följare vid namn christoffer. Vi var nära på att skjuta en bäver, men det ville sig inte. Jakt helgen fortsatte sedan tillbaka hos fredrik och vi grillade dovhjorts file och ryggbiff av rådjur. Det var fruktansvärt gott, taggade till tusen så klev vi upp tidigt och for ut på morgonen. Smygjakten resulterade i en fin 6 taggare och sedan en skabbräv. Fem vilt på två morgonpass är väl inte så tokigt. Dom andra bockarna var en 4 och en mindre 6 taggare som ska upp till jakt och trofe för kokning, blekning och montering. Tusen tack familjen tjärnberg, Fredrik och Elina

Rävjakt!

10 April 2017, 8:43

Dom här helgerna har rävjakten lossnat, nu när det är parning så springer dom för fullt. Så jag har tagit mitt vanliga pass nere vid isen nedanför soptippen där dom har sina stråk och springer fram och tillbaka. Så jag fick två rävar i helgen och säsongens nionde räv. Det slutar vid påsk, ska väl göra ett litet ryck till innan det är klart med jakten. Ska bli skönt att jaga bäver och råbock.

Lyckad rävjakt!

27 Mars 2017, 8:25

Direkt efter jobbet for jag och satte mig utanför Åsele och passade nedanför soptippen. Fick se räv men ville inte visa skottläge, men så kom chansen senare då jag fick skjuta två st på drygt tio minuter. Ska försöka hårdjaga nu då rävjakten är strax över. Nytt filmklipp ute här på hemsidan och på youtube som handlar om hösten/vinterns toppjakt. 

First Prev Page 1 of 21 Next Last